Frigidere

Reparam toata gama de frigidere, congelatoare, combine frigorifice, lazi frigorifice. Ne puteţi contacta telefonic, zilnic, între orele 9:00 - 20:00 sau prin email la service@gester.ro.
0723470679
0746012397


Cum reparam un frigider defect...?

Frigiderul este unul dintre puținele electrocasnice din casa dvs. care funcționează continuu, zi sau noapte, păstrând alimentele reci. Dacă luați în considerare cât de mult trebuie să funcționeze un frigider, este de fapt uimitor că se defectează atât de rar. În cazurile rare, cand frigiderul nu mai funcționează, s-ar putea să vă confruntați cu o factură mare de reparații și cu cheltuielile pentru înlocuirea tuturor alimentelor pierdute.





Acest articol este aici pentru a vă spune tot ce trebuie să știți despre repararea singur a frigiderului și congelatorului. S-ar putea să fii surprins să afli că reparațiile sunt de fapt destul de ușoare, necesitând doar puține cunoștințe despre aparat și puțină răbdare. Să începem cu câteva informații de bază. Frigiderele și congelatoarele constau din două componente de bază: un condensator și un vaporizator. Un lichid de răcire este circulat prin aceste serpentine de către un compresor și un motor. Lichidul frigorific este răcit în condensator, curge apoi la evaporator. La evaporator, aerul din unitate este răcit prin contactul cu serpentina umplută cu lichid. Condensatorul unui frigider sau congelator este serpentina din exteriorul unității; evaporatorul este serpentina din interior. Lichidul de răcire este circulat prin sistem de un compresor.





Majoritatea frigiderelor și congelatoarelor nu fac gheata la interior. La acest tip de unitate, un încălzitor este pornit automat de un temporizator pentru a topi gheata din interiorul unității. Înghețul este topit de încălzitor în mai multe locuri diferite din unitate, începând cu cele mai reci și cele mai înghețate zone. Când gheata este complet topita, termostatul trece automat la un ciclu de răcire pentru a menține temperatura standard de congelare. Deoarece acest proces este automat, gheata nu se acumulează în interiorul aparatului.





Sistemul compresor al unității, care impinge lichidul de răcire prin serpentine, este antrenat de un motor cu condensator. Alte părți de bază ale sistemului de răcire/dezghețare includ întrerupătoare, termostate, încălzitoare, condensatoare și ventilatoare. Un profesionist poate testa și înlocui multe dintre aceste componente ale frigiderului. Cu toate acestea, există excepții, așa cum voi explica mai târziu, care sunt cel mai bine lăsate în seama unui reparator profesionist.





Atenție: înainte de a efectua orice lucru la frigider sau congelator, asigurați-vă că este deconectat. După deconectarea unității, verificați dacă motorul/compresorul are un condensator; această componentă este amplasată într-o carcasă din partea superioară a motorului. Condensatorii stochează energie electrică, chiar și atunci când alimentarea unității este oprită. Înainte de a lucra la un frigider sau congelator, trebuie să descărcați condensatorul, altfel puteți primi un șoc electric.



Acum puteti verifica optic daca aveti vreo componenta explodata, sau peretii din interior umflati. Daca nu porneste compresorul sau daca porneste si nu raceste la interior, trebuie sa apelati la un service autorizat. Puteti verifica functionarea ventilatoarelor interioare si exterioare, dar mai mult nu aveti ce face fara cunostinte in domeniu. Observatiile dvs. ne vor ajuta in depanarea mai rapida a aparatului defect.





Sunați-ne la 0723470679 sau 0746012397, liniile noastre sunt deschise de luni până vineri, între orele 9:00 și 20:00.