Aparate de aer conditionat

Reparăm toată gama de aparate de aer condiţionat, încărcări cu freon, depanare plăci electronice.
Ne puteţi contacta telefonic, zilnic, între orele 9:00 - 20:00 sau prin email la service@gester.ro. 0723470679
0746012397


Aer condiţionat defect?

In cazul defectării aerului condiţionat, vă prezentăm câteva soluţii pentru repararea acestuia, înainte de a suna la service. Va fi funcțional mai devreme și veți economisi cheltuielile de reparatie.

reparatii aer conditionat Ploiesti reparatii aer conditionat Ploiesti

Cănd aerul condiţionat se defecteaza in timpul verii, este posibil sa asteptaţi 1-2 zile pâna cand ajunge un tehnician la dvs. Dacă sunteţi dispus, puteţi diagnostica defecţiunea cu un minim de scule si un multimetru ieftin. Dacă nu reusiţi identificarea defectului, noi intervenim rapid, în cel mai scurt timp posibil, pentru confortul dvs.

reparatii aer conditionat Ploiesti reparatii aer conditionat Ploiesti

Întreţinere si economie de energie electrică

Filtrele și aripioarele unui aparat de aer condiționat necesită întreținere regulată pentru ca unitatea să funcționeze eficient pe parcursul anilor de funcționare. Neglijarea întreținerii necesare asigură o scădere constantă a performanței aerului condiționat, în timp ce consumul de energie crește constant.

Curăţarea filtrelor de aer condiţionat

Cea mai importantă sarcină de întreținere care va asigura eficiența aparatului dumneavoastră de aer condiționat este înlocuirea sau curățarea filtrelor acestuia. Filtrele înfundate și murdare reduc cantitatea de aer și reduc semnificativ eficiența unui sistem. În plus, atunci când fluxul de aer este obstrucționat, aerul poate ocoli filtrul și depune murdăria direct în serpentina evaporatorului și poate afecta capacitatea de absorbție a căldurii a serpentinei. Înlocuirea unui filtru murdar și înfundat cu unul curat poate reduce consumul de energie al aparatului de aer condiționat cu 5% până la 15%. Această operaţie o puteţi face singuri, prin scoaterea filtrelor si spălare cu apă calduţă si detergent, uscarea se face in mod natural.

reparatii aer conditionat Ploiesti reparatii aer conditionat Ploiesti

Amplasarea filtrelor de aer condiţionat

Pentru aparatele de aer condiționat centrale, filtrele sunt în general amplasate undeva de-a lungul lungimii conductei de retur. Locațiile comune ale filtrelor sunt în pereți, tavane sau în aparatul de aer condiționat în sine. Aparatele de aer condiționat de cameră au un filtru montat în grătarul care dă în cameră.Unele tipuri de filtre sunt reutilizabile, altele trebuie înlocuite. Sunt disponibile într-o varietate de tipuri și eficiențe. Curățați sau înlocuiți filtrul sau filtrele sistemului de aer condiționat la fiecare lună sau două în timpul sezonului cald. Filtrele pot necesita o atenție mai frecventă dacă aparatul de aer condiționat este în uz constant, este supus unor condiții de praf sau aveți animale de companie cu blană în casa.

Serpentina aerului condiţionat

Serpentina evaporatorului și condensatorul aparatului de aer condiționat colectează murdăria în lunile și anii de funcționare. Un filtru curat previne murdărirea rapidă a serpentinei evaporatorului. În timp, totuși, serpentina evaporatorului va colecta în continuare murdăria. Această murdărie reduce fluxul de aer și izolează instalatia, reducând capacitatea acesteia de a absorbi căldura. Pentru a evita această problemă, verificați-vă serpentina evaporatorului în fiecare an și curățați-o după cum este necesar. Este o operatie mai delicată, curaţarea se face cu substanţe speciale, cel mai bine apelaţi la un tehnician service.

reparatii aer conditionat Ploiesti

Radiatorul unităţii externe poate deveni foarte murdar dacă mediul exterior este prăfuit sau dacă există frunziș în apropiere. Puteți vedea cu ușurință condensatorul și puteți observa dacă murdăria se adună pe aripioarele sale. Ar trebui să minimizați murdăria și resturile în apropierea unității de condensare. Orificiile pentru uscător, frunzele care cad și mașina de tuns iarba sunt toate surse potențiale de murdărie și resturi. Curățarea zonei din jurul unitatii externe, îndepărtarea oricăror resturi și tăierea frunzișului la cel puțin 0,6 metri, permit un flux adecvat de aer în jurul condensatorului.

Apelaţi la profesionişti!

Atunci când aparatul de aer condiționat are nevoie de mai mult decât întreținere regulată, cum ar fi atunci când nu reduce temperatura interioară la un nivel confortabil, ne puteti contacta si un tehnician se va deplasa la domiciliul dvs. Un tehnician bine instruit va găsi și rezolva problemele din sistemul dumneavoastră de aer condiționat.
Operatii efectuate:
-Verificare cantitate corectă de agent frigorific
-Testare pierderi de agent frigorific folosind un detector de scurgeri
-Captare orice agent frigorific care trebuie evacuat din sistem, în loc să îl eliberați ilegal în atmosferă
-Verificare și etanșari scurgerile conductelor în sistemele centrale
-Măsurare debitul de aer prin serpentina evaporatorului
-Verificare secvența corectă de control electric, ne asiguram că sistemul de încălzire și sistemul de răcire nu funcționeaza simultan
-Inspectare borne electrice, curățare și strângere conexiuni, aplicare un strat conductor dacă este necesar
-Ungere motoare și verificare garnituri de etanșeitate și uzură
-Verificare termostat.

reparatii aer conditionat Ploiesti reparatii aer conditionat Ploiesti

Pentru orice altă problemă, nu ezitaţi sa ne contactaţi!

Sunați-ne la 0723470679 sau 0746012397, liniile noastre sunt deschise de luni până vineri, între orele 9:00 și 20:00.